337 Visninger |  Lik

Turnéteatret i Trøndelag: Juvikfolket

Torsdag 14. mars kl. 18.00   Falkbergetsalen

Billettpris: 375 ,- (Ordinær) // 320,- (Honnør) // 320,- (Gruppe) // 280,-  (Støttespiller) // 280,- (Scenekort) // 175 ,- (Student) //

KJØP BILLETT HER

 

Etter 38 år som fast ansatt ved Trøndelag Teater takket Hildegunn Eggen våren 2023 for seg med suksessforestillingen Juvikfolket. Forestillingen begeistret både kritikere og publikummere, som gikk mann av huse for å se mestermøtet mellom Duun og Eggen. Nå tar Turnéteatret i Trøndelag den legendariske avskjedsforestillingen ut på turné og gir publikummere i hele Trøndelag mulighet til å oppleve Juvikfolket.

I 2023 er det hundre år siden Olav Duun fullførte sitt seks bind store verk Juvikfolket, om mennesker på Namdalskysten fra begynnelsen av 1800-tallet og framover. Vi følger flere generasjoner som står i spennet mellom ættesamfunnets moral og utviklingen av demokratiet. Vi møter et rikt persongalleri – sentrert rundt livene til Anders og Odin, de to hovedpersonene i Juvikfolket.

Hildegunn Eggens stemme og nærvær bringer oss rett til kjernen: Kan vi endre det samfunnet vi lever i, og på hvilken måte? Og hvilke kamper må man ta for å bevare et menneskelig hjerte?

Manus er utviklet av regissør Elisabeth Matheson og Hildegunn Eggen. Matheson har et sterkt forhold til Duun og har spilt blant annet Ragnhild i Medmenneske og Astri i Juvikfolket. Scenograf Bård Lie Torbjørnsen maler på glassplater som blir til film i Stein Jørgens Øiens videoer. Sammen med Tommy Gevings lysdesign vil maleriene fylle teaterscener i hele Trøndelag. Komponist Marthe Belsvik Stavrum lager musikk til blåseinstrumenter og på blåst glass, stein, tre og keramikk. Sammen skaper de et rom der naturen setter premissene for den menneskelige eksistensen.

Forestillingen er produsert av Trøndelag Teater, på turné med Turnéteatret i Trøndelag.

 

Av: Olav Duun

 

Dramatisering: Elisabeth Matheson og Hildegunn Eggen

Regi: Elisabeth Matheson

Dramaturg: Mina Rype Stokke

Scenografi og kostymedesign: Bård Lie Thorbjørnsen

Videodesign: Stein Jørgen Øien

Lysdesign: Tommy Geving

Komponist: Marthe Belsvik Stavrum

 

«Lite går galt når Trøndelags største scenekunstner formidler landsdelens mest ruvende romanverk.»

Ole Jacob Hoel,  Adresseavisen (terningkast 6)

«En fabelaktig avskjed»

Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Å gyve løs på Juvikfolket og presse det sammen til tre timer på scenen er et krafttak av dimensjoner»

Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (terningkast 5)

«En Duun for i dag. Regissør Elisabeth Matheson og skuespiller Hildegunn Eggen levendegjør fortellingen Juvikfolket på imponerende vis.»

Eline Bjerkan, sceenekunst.no

 

«Mektig avskjedsforestilling.»

Olav Gorseth, Norsk Shakespearetidskrift

«Blir stående i historien: Avskjed med en av de største skuespillerne.»

 

Audhild Øye, Avisa Sør-Trøndelag

På scenen
Hildegunn Eggen

Team

Forestillingslengde: 3 timer 5 minutter (inkludert pause).

Produsert av Trøndelag Teater