131 Visninger |  1

Stuggujazz: Falkevik

Onsdag 13.mars 2024 // Kl. 20:00 Gropa

Pris: kr 300,- (voksen) // Kr150,- (student/ungdom)

eBillett

Pianotrioen FALKEVIK forener skandinavisk jazztradisjon med moderne popmusikk. Med popens melodiøsitet og låtstrukturer, med rockens energi og progressive instrumentaltema og med ambiente elektronikapartier og «soundscape-eksperimentering», får bandmedlemmenes jazzimprovisasjoner en spennende tekstur å boltre seg i.

Debutalbumet «Louder Than I’m Used To» fra 2018 fikk strålende mottakelse; blant annet trillet både Dagbladet og Aftenposten femmere på terningen, mens Dagsavisen omtalte Falkevik som «ett av høstens beste nye navn”. Oppfølgeren “New Constellations” kom i 2021 og fikk mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og igjen terningkast 5 – og omtaler som “Falkevik – Suveren i åpen klasse” i PULS Musikkmagasin.

Trioen har flere forfriskende musikalske ess i ermet, som gjør at de ikke oppleves som en ren trio – men noe langt mer. For det første overrasker trioens bandleder, låtskriver, tangentist Julie Falkevik også med sin uttrykksfulle vokalformidling og som tekstforfatter. Og nettopp vokalen står sentralt i de fleste av Falkeviks komposisjoner. At alle musikerne også håndterer elektronisk instrumentering og effektbruk tilfører lydbildet en ekstra dimensjon – som tar pianotrio-konseptet ut av sitt vante habitat.

Falkevik består av stjernelaget Julie Falkevik Tungevåg (kjent fra bl.a. NRKs Beat for Beat, og Erlend Ropstad), Ellen Brekken (Hedvig Mollestad Trio og A Tonic for the Troops) og Marius Trøan Hansen (Sandra Borøy og Shan) – alle veletablerte musikere med godt fotfeste i det unge jazzmiljøet i Norge.