394 Visninger |  Lik

Sovekupé no 6 – Bergstaden Filmklubb

Mandag 7.februar klokken 20.00     .
Pris: 90 (medlem) | Sesongkort kr 120
Enkeltmedlemskap kr 40            .
Kjøp eBillett(Husk at du må ha gyldig medlemskort)

Et møte kan endre alt

SOVEKUPÉ NR. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er på kortlisten til en Oscar-nominasjon i kategorien Beste internasjonale film. Filmen er også nominert til Golden Globes.

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

SOVEKUPÉ NR. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLE MÄKIS LIV. Filmen er basert på Rosa Liksom prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk roadmovie.

PRESSEN OM FILMEN:
«Strålende – en av årets beste filmer» – Adresseavisen
«Den perfekte nostalgisprøyte – fantastisk skuespill» – Filmmagasinet
«En deilig film» – NRK
«Medrivende filmkunst» – Dagsavisen
«Upolert og rørende» – Stavanger Aftenblad
«Magisk» – Aftenposten
«Nydelig varme og humor» – The Guardian
«Livlig og herlig – tar deg tilbake i tid og gjennom Russland» – Variety