488 Visninger |  1

Røros Litteraturlag: Norsk kvinnehistorie med Hege Duckert

Torsdag 7. april 2022 kl 19.00, Gropa

Inngang: 200,- voksen// 100,- student

KJØP BILLETTER HER

Norsk kvinnehistorie på 200 sider kom ut våren 2021. I boka setter journalist og forfatter Hege Duckert kvinnene i sentrum og forteller norsk kvinnehistorie slik den aldri har blitt fortalt tidligere.

Kvinners liv har forandra seg i en revolusjonerende fart de siste 150 årene. Likevel er det menn som dominerer historiebøkene og får sine statuer. Torsdag 7. april er det kvinnenes historie som løftes fram, når Hege Duckert gjester oss med sin kunnskap og levende formidling. Fortellingene til Gro Harlem Brundtland, Grete Waitz og Camilla Collett er blant de vi får innblikk i, og som er med og gir ansikt til den norske historiens kvinner.

Hege Duckert er journalist og forfatter, og hun jobber nå som stabssjef i NRK. Hun har tidligere vært kulturredaktør i NRK og redaktør i Dagbladet. Hennes første bok var Men jeg har jo ingenting å ha på meg, om motens historie. Hun har senere gitt ut Mitt grådige hjerte, om fire kvinner hun beundrer: Simone de Beauvoir, Frida Kahlo, Karen Blixen og Billie Holliday, reiseguiden Paris. 100 unike opplevelser og Summen av små ting. Fra symasjin til selfiestang: 25 ting som forandret Norge.

 

Foto: Agnete Brun