403 Visninger |  1

Røros Konserter: Americanafest med The Northern Belle, Oda Trøen og Jonas Brekke

Lørdag  15. oktober kl. 20.00

AVLYST!

Røros Konserter inviterer til en helkveld dedikert til den stadig voksende Americana-bølgen, med tre av landets mest spennende artister innenfor sjangeren på samme scene i Falkbergetsalen på Storstuggu.

Det man omtaler som den tredje bølgen av countryrock her til lands, er faktisk så omfattende at den har fått kallenavnet «Nordicana» hvor kveldens hovednavn The Northern Belle spiller en sentral rolle.

Sittende konsert, kun 300 billetter til salgs.

The Northern Belle
Ga høsten 2021 ut det kritikerroste albumet «The Women in Me», kun et år etter det vel så hyllede albumet «We Wither, We Bloom». Bandet fortsetter stadig å utvide americana-uttrykket sitt med referanser til både 70-talls vestkystrock og moderne pop.

Albumet fikk terningkast 5 både i VG, Dagsavisen og Klassekampen, og bandet har tidligere både blitt spellemannsnominert, spilt på Øyafestivalen og gjestet Lindmo på NRK.

Du har kanskje hørt den nydelige coverversjonen av Sufjan Stevens «Chicago» på radio hvor de både har med seg Ida Jenshus, Darling West, Malin Pettersen og Louien?

«Sounds like a conversation between Stevie Nicks and Dolly Parton» – Wide Open Country

Oda Trøen
Oda Trøen fra Ålen som lager triste, glade, ærlige og sarkastiske sanger om temaer som vennskap, kvartlivskrise og kjærlighetssorg. Tidligere har hun samarbeidet med bandet Dakota og produsent Lars Lien i Larsville studio og har sluppet låtene «Du» og «Sjeldne piker» på ålbyggdialekt. I høst er Trøen aktuell med nye utgivelser som er del av hennes kommende EP, denne gangen på engelsk. Med seg i bandet har hun trondheimsbaserte musikere som Johannes Konstad Brevik, Adrian Ahtola, Hallvard Løberg og Eivind Rygh Seljebø.

Jonas Brekke
I mars i år slapp artisten Jonas Brekke debutalbumet «Tomorrow´s Avenue» som består av åtte låter som forteller og skildrer noen av Jonas nære historier, drømmer og av livets utfordringer. Tidligere i sommer varmet han opp for Hellbillies på Sverresborg og vant bandkonkurransen hvor premien inkluderte spillejobb på Pstereo 2013.

Jonas Brekke melder seg herved for alvor med i den populære Norsk-Americana bølgen, og er på vei til å etablere seg som en av de mest spennende artistene fra Trondheim i 2022. Nå tar den fremadstormende artisten endelig turen til Røros!