896 Visninger |  Lik

Riksteatret: Ved målet

Onsdag 26. oktober 2022, kl. 19.00  Falkbergetsalen

Billetter: 390,- (Ordinær)  // 310 ,- (Gruppe 10+) // 150 ,- (UNDER30) // 310,- (Honnør)  // 310 ,- (Samarbeidspartnere) // 290,- (Coop)//(+avgift)

KJØP BILLETT HER

«Anne Krigsvoll viser seg som vår tids største karakterskuespiller» Aftenposten (5)

«Ved målet» er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig som alle som har hatt en mor kan kjenne seg igjen i. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i «Skam» og «Førstegangstjenesten», og Karl-Vidar Lende fra filmen «Krigsseileren», setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan oppleve sammen.

Pressen skriver:
«stor teaterkunst (…) Det er definitivt verdt turen til ditt nærmeste kulturhus»
Aftenposten (5)

«Gi Anne Krigsvoll en tekst, og hun forvandler den til gull. Legg til Josefine Frida som medspiller i Riksteatrets «Ved målet», og du får en av høstens mest besnærende teateropplevelser.»
Dagsavisen (5)

«et intenst kammerspill (…) med en humoristisk letthet som kler materialet»
Klassekampen

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som «Tid for glede» på Det Norske Teatret og «Hamlet» på Nationaltheatret.

– «Ved målet» stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.

En lenke til det digitale programmet med foto og videoklipp fra Riksteatrets forestilling, intervjuer med skuespillere og annet bakgrunnsmateriale finner du HER

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause)

Norgespremiere i Oslo, Nydalen 15. september 2022
Turnépremiere i Molde 21. september 2022

Med Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende

Av Thomas Bernhard. Oversatt av Sverre Dahl. Regissør Johannes Holmen Dahl. Scenograf og kostymedesigner Nia Damerell. Lysdesigner Norunn Standal. Komponist Erik Hedin. Lyddesigner Kolbjørn Lyslo og Erik Hedin. Dramaturg Hege Randi Tørressen. Produsent Anita Basmo Bjørnstad. Produsert av Riksteatret. Forlag: Teaterforlaget Colombine.