779 Visninger |  Lik

Riksteatret: Til barnets beste

AVLYST! Riksteatret har i dag besluttet at oppsetningen Til barnets beste ikke lar seg ferdigstille til sin planlagte premiere neste uke. Den kommende turnéen må derfor kanselleres. Det vil bli arbeidet videre med produksjonen med sikte på en spilleperiode til våren. Publikum som har kjøpt billett til forestillingen bes kontakte sitt spillested for refusjon.

 

Lørdag 2. november kl 18.00 i Falkbergetsalen
Pris: 395,- (ord) / 210,- (barn og student) / 305,- (honnør, gruppe (min. 10) og samarbeidsp.) / 295,- (Coopavtale)

Alle barn har foreldre, men ikke alle får være mamma eller pappa for sine barn.

Gørild Mauseth er en av landets mest uredde og fargerike skuespillere, og sist hun gjestet Riksteatret var i tittelrollen i Anna Karenina – kjærlighetshistorien som også handler om moren som blir nektet samvær med barnet sitt. Når Gørild nå er tilbake, er det i en brennaktuell forestilling basert på sanne historier fra dagens Norge, der temaet er det samme.  Det handler om mammaer og pappaer som ikke får være sammen med barna sine så mye som de ønsker, og i Til barnets beste skal både barna og de voksne få komme til orde.

Det finnes barn i Norge i dag som får se lite eller ingenting til den ene av sine foreldre etter et samlivsbrudd. Det finnes foreldre i Norge i dag som bruker det meste av sine krefter og ressurser på å få tilgang til sitt eget barn. Om vi ikke selv hører hjemme i en oppløst familie, kjenner vi flere, og gjerne i vår nærmeste krets.

–Jeg håper at denne forestillingen kan være med å skape debatt, stille spørsmål, opplyse og engasjere både unge, voksne og eldre til å gå i seg selv og bidra til å være med på at vi kanskje kan få det bedre i framtiden, sier Gørild Mauseth.

På scenen
Gørild Mauseth

Team
Regissør, Manusforfatter: Aslak Moe, Kostymedesigner, Scenograf: Milja Salovaara, Lysdesigner: Elisabeth Kjeldahl Nilsson og Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 23. oktober 2019

Turnépremiere: Melhus 29. oktober 2019

Produsert av Riksteatret

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/til-barnets-beste