1126 Visninger |  Lik

AVLYST! Riksteatret: Don Quijote

Kjære publikum!
Riksteatret melder om sykdom i turnéteamet som skulle kommet til Røros lørdag 13. november.
Det betyr at vi dessverre må avlyse Don Quijote.
Publikum som har kjøpt billett via billettsystem, får utgifter refundert automatisk. De som har kjøpt billett på kulturhuset, må henvende seg der for refusjon.
Riksteatret beklager avlysningen, men håper å se alle ved en senere anledning. For spørsmål, kontakt oss på Storstuggu.

 

 

Lørdag 13. november kl 18.00 i Falkbergetsalen
Pris: 390,- Ordinær // 310,- Honnør // 310,- Samarbeidspartnere // 310 ,- Gruppe 10 + // 290,- Coop // 150, – UNDER30 //

KJØP BILLETT

Nå kan du oppleve klassikeren Don Quijote som fornøyelig komedie. Ta med deg gode venner og slipp latteren løs i kulturhuset!

De fleste forbinder Don Quijote med historien om mannen som slåss mot vindmøller. Mange har også et indre bilde av en lang tynn fyr på et beinrangel av en hest, og kanskje en stutt kar på esel ved siden av.

I Riksteatrets versjon flakker Don Quijote og Sancho Panza omkring i vår tid. Vi møter et teaterensemble som har prøver på teaterstykket Don Quijote, der hovedrolleinnehaveren lever seg sånn inn i rollen at han tror han er Don Quijote. Han anklager regissøren for å være ute etter ham og springer på dør. Kollegaen som spiller Sancho, løper etter for å hente ham tilbake til teatret. Vi får se den ikoniske skikkelsen Don Quijote gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, og du får også møte ham sittende i baren på en nattklubb i vår tid.

Don Quijote passer for alle, og du trenger ikke å ha lest boken før du går på teater. I rollene som Don Quijote og Sancho Panza møter publikum komedieskuespillerne Svein Harry Schöttker-Hauge og Eirik del Barco Soleglad. – Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være, oppsummerer de to.  Ellers medvirker Jenny Ellegård, Anne E. Kokkinn, Patrik Asplund Stenseth og Johanne Fossheim.

 

Pressen mener:

«Fornøyelig (…) en «Don Quijote»-forestilling som både er lett og underholdende, og som ikke krever at du har lest boka på forhånd.» Dagsavisen (5)

«Elegant tolkning» Dag og Tid

«Eventyrlig (…) en god og underholdende farse» Norsk Shakespeare Tidsskrift

«Don Quijote som tv-krim, med et lite hint av Ibsen» NRK

«Riksteatret leverer en aktualisert Don Quijote (…) Når Don Quijote svinger lansen sin for å rydde el-sparkesyklene av veien, føles den 400 år gamle historien treffende oppdatert.» Vårt Land

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Fritt etter Miguel de Cervantes. Dramatisert av Yngve Sundvor. Regissør Yngve Sundvor. Scenograf Leiko Fuseya. Lysdesigner Geir Hovland. Lyddesigner Gunnar Innvær. Kampkoreograf Kristoffer Jørgensen. Dramaturg Morten Kjerstad. Produsent Anita Basmo Bjørnstad.

 

 

 

 

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene, på turné med Hålogaland Teater og Riksteatret.

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/don-quijote