703 Visninger |  Lik

Offisiell åpning av Litteraturfest Røros 2018

Torsdag 30. august kl 19.30 i Falkbergetsalen
Pris: 275,-
Kjøp eBillett

Det er et sterkt lag som stiller på scenen under den offisielle åpninga av Litteraturfest Røros 2018 .

Vigdis Hjorth er en av Norges aller mest folkekjære forfattere, og hun har en sentral plass i norsk samtidslitteratur. Hun har trollbundet lesere i alle aldre helt siden hun debuterte med bøker for barn og ungdom på 1980-tallet. Hvem husker vel ikke «Jørgen + Anne er sant.» Senere har hun gitt ut både barne- og voksenlitteratur og mange av titlene er å finne i bokhyllene i mange norske hjem. I dag selger hun hundretusenvis av bøker, er oversatt til en rekke språk, og bøkene hennes er en viktig stemme inn i debatten omkring ulike temaer som den moderne kvinnen, bruken av levende modeller i litteraturen, kjærlighet, fortielse og seksualitet. I Storstuggu får vi høre Hjorth i samtale med……

Det er på mange vis damenes aften i Storstuggu denne kvelden. Også kveldens andre forfatter er ei dame som har markert seg som en voksende stjerne i den norske forfatterkatalogen. Ruth Lillegraven har skrevet dikt for både barn og voksne, hun har skrevet romaner og teaterstykker, og til høsten kommer hennes nyeste bok, en thriller. Den litterære festivalåpninga byr på Ruths tekster lest av forfatteren selv. Det kommer til å bli vakkert.

Når vi ikke trodde vi kunne by på flere sterke kvinner en og samme kveld, dukker Johan Falkbergets egen An-Magritt opp. Bergstadkoret, under ledelse av Berit Konstad Graftås, kommer for å gi oss sin tolkning av Falkbergets sterke og trossige An-Magritt og hennes kjærlighet til Johannes konstknekt. Det siste året har koret øvd inn et utdrag fra musikalen An-Magritt, med tekst og melodi av Edvard Rønning og Henning Sommerro. Til åpninga har koret med seg musikerne Tore Reppe, Erik Roll og Håvard Dahl, og sammen skal koret og musikerne nok en gang la An-Magritt formidle sin kjærlighet til konstknekten i et karrig og ugjestmildt gruvesamfunn der kampen for tilværelsen gjør kjærlighetens kår harde.