293 Visninger |  Lik

Litteraturfest Røros: Tore Renberg i samtale med Marianne Moseng Breigutu

Lørdag 16. september kl. 18.30   FalkbergetsalenBillettpris: 200 ,- (Ordinær) //100 ,- (Student) // 150 ,- (Medlem Røros Litteraturlag)

KJØP BILLETT HER

TORE RENBERG: LUNGEFLYTEPRØVEN – ny roman sensommeren 2023

Tore Renberg i samtale med Marianne Moseng Breigutu

Tore Renberg er en av vår tids store, norske forfattere. Sensommeren 2023 kommer Tore Renberg med en ny roman, og denne gangen overrasker han stort med Lungeflyteprøven, hans første historiske roman, som han har arbeidet med i over fem år. Et makeløst materiale fra en sjelden forfatter. Velkommen til fortiden; kanskje ligner den også på vår egen tid?

I Lungeflyteprøven møter vi femten år gamle Anna Voigt som i 1681 ble tiltalt for å ha drept sitt nyfødte barn. Hadde hun gjort det? Eller var barnet dødfødt? Den unge kvinnen fra Sachsen hevdet sin uskyld og hadde dermed tortur og en eventuell dødsstraff i vente.

Så dukket det opp en modig lege med en eksperimentell medisinsk prøve. En uredd og temperamentsfull advokat ved navn Christian Thomasius viste seg også i terrenget. Nå fantes det folk som var innstilt på å kjempe for Anna Voigt, og dermed var det klart for en oppskakende kamp mellom ortodokse og fornuftsdrømmende krefter.

 

Tore Renberg blir bokbadet av vår egen Marianne Moseng Breigutu lørdag 16. september under Litteraturfest Røros