623 Visninger |  Lik

Litteraturfest Røros: Nye Norge – det flerkulturelle landet

Lørdag 29. august kl 17.30.
Pris: 200,- (ordinær) + billettavgift.

Kjøp eBillett

Amal Aden er en modig, engasjert og prisbelønna samfunnsdebutant. Hun har gitt ut flere bøker, og til Litteraturfest Røros kommer hun bl.a. for å snakke om det flerkulturelle landet Norge.
I 2013 fikk hun Amnesty-prisen for sitt uredde engasjement for å fremme rettighetene til utsatte grupper, og spesielt for sin synliggjøring av homofile.
Aden er selv født i Somalia, men kom til Norge i 1996, etter å ha vært gatebarn i hjemlandet i flere år. Møtet med Norge ble tøffere enn vi kan tenke oss. En anna kultur, møtet med barnevernet og andre offentlige instanser som ikke klarte å hjelpe henne, satte sit preg på ungdomstida hennes. Hun endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata i Oslo.
Amal Aden valgte å ta tak i eget liv og endre det til det bedre. I dag er hun en anerkjent foredragsholder, forfatter og samfunnsdebattant. Siden 2011 har Amal vært medlem i Den kulturelle Skolesekkens faglige råd og siden 2013 har hun vært fast spaltist i ukeavisen Dag og Tid, og spaltist i Dagbladet siden oktober 2016. I tillegg til Amnesty-prisen har Amal tidligere blitt tildelt Zola-prisen 2010 for sitt arbeid med norsk innvandrings- og integreringspolitikk.
Hun er forfatteren av bøkene; «Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne» (2008), «ABC i integrering – 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnet» (2009), «Min drøm om frihet» (2009) , «Det skal merkes at de gråter – Om likestilling blant somaliere i Norge» (2011) og «Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger» (2012) og «Jacayl er kjærlighet på somali» (2015).