670 Visninger |  Lik

Litteraturfest Røros: Historier fra Lilletun og Enkepalasset

Søndag 30. august kl 12.00.
Pris: 200,- (ordinær) + billettavgift.

Kjøp eBillett

Bli kjent med to av våre flotte, lokale forfattere. Guri Jortveit samtaler med Anne Linn Vingelsgård Schärer og Anne Nyheim om de fiktive universene de har skapt gjennom bøkene sine.
Inngang kr. 200,-. Åpen kafé.
Anne Linn Vingelsgård Schärer:
Da kviknedølen Vingelsgård Schärer var liten (og forsåvidt også fremdeles) var bøker og det å bli lest for en av de tingene som betydde mest for henne.
Med Lilletun-prosjektet ønsker hun å gjenskape en verden slik man gjerne ser den når man er liten; en stor og spennende verden i et lite miljø. Hennes største drøm er å skrive historier man kan bli ordentlig glad i, og formidle nærhet og kjærlighet til et sted hvor man er like glad i omgivelsene og dyrene som i menneskene.
Så langt har Vingelsgård Schärer gitt ut to bøker i bokserien «Historier fra Lilletun». «Papegøyen fra Amazonas» med illustratør Trine Mangersnes ble utgitt i 2017, og «Ruskevær på Lilletun» illustrert av Trine Louise Ween kom ut i 2019. Neste bok har planlagt utgivelse i 2021.
Les mer om Lilletun: www.lilletun.no
Anne Nyheim:
Anne Nyheim er frilansjournalist / fotojournalist og forfatter. Hun bor delvis på Røros, delvis på Svalbard. Nyheim debuterte med romanen Enkepalasset i januar 2020 på Gloria forlag. Fra mars 2020 er det Poppeltårn forlag som er ansvarlig utgiver av boka. Innkjøpt av Kulturrådet.
I «Enkepalasset» skriver Nyheim med varme og humor om annerledeshet og ensomhet, ufordragelige folk og det svarte, det mørke. Og de små, tilfeldige møtene i hverdagen som kan få de utroligste ting til å skje.
Anne jobber nå med flere spennende skriveprosjekter, og vi gleder oss til å høre mer om det under Litteraturfest Røros!

Les mer om Enkepalasset:

https://www.facebook.com/Enkepalasset
Guri Jortveit lede samtalen mellom Vingelsgård Schärer og Nyheim. Jortveit jobber som redaktør i Arbeidets Rett, og er en mye brukt foredragsholder og konferansier.