128 Visninger |  Lik

Litteraturfest Røros: Ett minutts stillhet. Bokbad med Cecilie Enger

Lørdag 16. september kl. 17.00   GropaBillettpris: 200 ,- (Voksen) //100 ,- (Student) // 150 ,- (Medlem Røros Litteraturlag)

KJØP BILLETT HER

«Det er en glede å følge Cecilie Enger, nå med en bevegende roman med mennesker vi tror på og en historie som fengsler. Det handler om språk og kommunikasjon, om alder, sykdom, drømmer og livsløgn.
Det er en liten roman på under 200 sider. Den er velskrevet, gjennomarbeidet og har et fascinerende romanunivers.
Romanen «Ett minutts stillhet» spiller seg ut i Warszawa i pandemiens sluttfase fram til etter Russlands angrep på Ukraina, med tilbakeblikk til oppvekst i Asker. Hovedpersonen Åsta Cooper settes ut av spill etter et hjerneslag. Hun mister det engelske språket som hun har snakket verden over der mannen Thomas har vært stasjonert. Nå er det bare Åstas førstespråk norsk som binder henne til utenverdenen.» Guri Hjeltnes
Cecilie Enger (f. 1963) debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner. Hun fikk sitt store gjennombrudd med romanen Mors gaver i 2013. For den mottok hun Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen. Cecilie Enger bor i Asker.