2320 Visninger |  1

Kjæm du i kvell?

Lørd 20. sept kl 1930 i Falkbergetsalen

Om ensomhet, tosomhet og kjærlighet
Folkekjære Prøysen blir ofte idyllisert som solskinnsforfatter og barnetimeonkel. Prøysens såre skildringer av lengselen etter å høre til, og tvilen, får mindre oppmerksomhet. «Kjæm du i kvell» gir deg mulighet til å mimre over barndommens Prøysen, samtidig som du vil få et mer nyansert bilde av 100-års jubilantens forfatterskap.

Alf Prøysen var kunstnerisk virksom i 25 år. «Kjæm du i kvell» iscenesetter noen av de mest kjente visene hans, som «Tango for to» og «Slipsteinsvalsen». Visene får ny klangbunn i møtet med de mindre kjente stubbene, som han skrev for Oslo Arbeiderblad i perioden 1950-1970. Tekstene er gitt en trøndersk språkdrakt og blir presentert i et jazza visepoplandskap, under musikalsk ledelse av Tor Ingar Jakobsen. På scenen står noen av våre sterkeste formidlere av tekst og tone: Anitra Eriksen, Thomas Brøndbo og Ingrid Elise Andersen.
Miljøene Prøysen skildrer kan føles fjernt fra vår moderne hverdag. Prøysen klarte å se det store i det små. Det gjør han universell. Ensomhet, tosomhet og kjærlighet er gjennomgangstema i forestillingen. Ensomhet; det å ikke ha noen å dele hverdagens gleder med, eller det å kjenne på ensomheten selv om man er to, er like virkelig i dag som det var da Prøysen skrev sine tekster. Å kjenne på ensomheten er et av de få gjenværende tabuene, i et samfunn hvor suksess kan måles i antall venner og likes på Facebook.

Av Alf Prøysen
Dramatisering: Ketil Kolstad og Anders Kippersund
Regi: Anders Kippersund
Scenografi: Råger Johansson
Lysdesign: Ove Aunan
Musikalsk ledelse: Tor Ingar JakobsenPå scenen: Anitra Eriksen, Thomas Brøndbo og Ingrid Elise Andersen
Musikere: Tor Ingar Jakobsen og Audun Larsen
Forestillingen varer i 75 min. uten pause.

Billettluken på Storstuggu er åpen mandag – fredag kl. 1700 – 2000.
Billetter må hentes senest én uke etter bestilling.
Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

** Hjelp, jeg får ikke ut billetten min / Praktisk informasjon **