1012 Visninger |  Lik

Kim F – Teater Innlandet

Onsdag 30. januar, kl 1930 i Falkbergetsalen

Pris: 325,- (ord) |  Honnør/gruppe (min. 5): 275,- | Student: 200,- | OBOS og andre boligbyggerlag og Eidsiva Marked: 250,- (maks 2 billetter per medlem)
Kjøp eBillett

Kim F er en fortelling om kjærlighet, men også om undertrykkelse, opprør og feiring. Det handler om kampen for å få leve det livet man ønsker og troen på at verden kan gå framover.

Få kvinner har hatt like stor betydning for så mange mennesker som Kim Friele. Skipsrederdatteren fra Fana var den første i Norge som sto frem offentlig som homofil og kjempet for å få fjernet straffelovsparagrafen 213 og homofili som en psykisk diagnose. Bak lå årevis med lobbyvirksomhet og hardt arbeid. Siden har Kim Frieles sterke og tydelige stemme banet vei for kjærligheten. Etter partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut.

Denne nyskrevne forestillingen gir oss tilbakeblikk på Kim Frieles lange liv, på viktige vendepunkt både på det personlige og politiske plan.

Kim F er også en fortelling om Norge. Hvem var vi for 70 år siden, og hvem er vi i dag? Historien om de homofile og lesbiskes rettigheter er også historien om en nasjon der ordet likeverd fortsatt ikke betyr det samme for alle.

Ikke alle kan stå på barrikadene. Ikke alle kan demonstrere. Men alle burde bli helter i sitt eget liv og leve sant.

Med: Linn Løvvik, Anna Dworak, Steffen Mulder, Håkon Moe og Kristian Berg Jåtten

Av: Audny Chris Holsen og Marius Leknes Snekkevåg Regi: Audny Chris Holsen Scenografi: Kristin Bengtson

Forestillingen er en co-produksjon med Den Nationale Scene. Premieren er på DNS i desember 2018.

Turné i Innlandet 24. januar – 21. februar 2019 (se under). Billettsalget starter 19. september.