2595 Visninger |  1

Ida

Mand 15. sept kl 2000 i Kinosalen.

Kr. 80,- | bestill eBillett

Ida er en visuelt slående og poetisk film om å lete etter sannheten.
Anna mistet begge foreldrene under andre verdenskrig og vokser opp i et kloster i Polen. Som ung novise er hun på begynnelsen av 1960-tallet klar til å avlegge klosterløftene, men først må hun oppsøke sin siste gjenlevende slektning.

Den seksuelt frilynte og frittalende tanten Wanda snur opp ned på livet hennes. Familiehemmeligheter avsløres, og Anna og Wanda drar på en reise for å finne sannheten om familiens skjebne under krigen.

Filmen er i glødende svart-hvitt med utsøkte og nydelige billedkomposisjoner. Regissør Pawel Pawlikowski tar med IDA opp et kontroversielt tema i Polen: Forholdet mellom katolikker og jøder under andre verdenskrig. Den store historien og det helt personlige settes sammen til en poetisk og vakker film om å sette sin tro på prøve.

«Hadde jeg kunnet male slike bilder med kamera, ville jeg også holdt munn. Dialogen i «Ida» er sparsommelig og konsis. De motsetningsfylte følelsene kommer frem på andre måter, særlig i de utsøkte sort/hvit-komposisjonene fra sekstitallets Polen som regissør Pawel Pawlikowski tegner opp og som gir deg lyst til å fryse fast bildene på lerretet og henge dem opp på veggen hjemme. Jazz møter katolisisme møter store, åpne åkerlandskaper med spøkelsesaktige trær møter tette portretter som er en Bergman verdig.» (Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad)

For medlemmer i Bergstaden Filmklubb. Medlemskap kan kjøpes hver filmklubbmandag i billettluken!

Billettluken på Storstuggu er åpen mandag – fredag kl. 1700 – 2000.
Billetter må hentes senest én uke etter bestilling.
Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

** Hjelp, jeg får ikke ut billetten min / Praktisk informasjon **

Stikkord

#filmklubb