717 Visninger |  Lik

Hardly Ever

Hardly Ever

Onsdag 15. september kl 19.00 i Falkbergetsalen
Pris : 250 kr + avgift

KJØP BILLETT

I Hardly Ever ses utøverens kropp som en fiksjon, der et mangfold av mulige kroppsfiksjoner kan bli synlige – som stadige variasjoner av hva som er sant. Scenen blir en lekeplass der danserne konstruerer og reforhandler ulike fysiske identiteter, og der situasjoner er manipulert og scener skifter.

Arbeidet utforsker mellomrommet mellom en skapt forventning og det uventede, mellom det som er synlig og det som er usynlig. Fysiske aksjoner sammenstilles og konfronteres med verbale utsagn, og åpner slik for ulike assosiasjoner. Utøverne kartlegger rommet med kroppen, de beveger, presenterer, smyger, rister og unndrar seg. Små misforhold i de fysiske reaksjonene kan åpne for nye meninger.

Med Hardly Ever fortsetter Wee en undersøkelse rundt oppfatninger av sannhet og løgn i teatret så vel som i dagliglivet. Forestillingen er en videreføring av arbeidet de startet på med dette temaet i forestillingen Sincerely Yours (2008-09). Løgn er noe alle mennesker har felles. Det lyves ganske mye blant folk flest, faktisk viser en studie at vi lyver en til to ganger per dag. I løpet av en uke bedrar de fleste av oss rundt tretti mennesker.

Er konklusjonen at man ikke kan være helt sikker på noe som helst, annet enn det man velger å tro på?

 

Konsept/koreografi: Francesco Scavetta

Utviklet i samarbeid med: Gry Kipperberg, Erikk McKenzie, Orfee Schuijt/Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Thomas Vantuycom/Luke Divall

Dramaturg: Sasa Bozic

Kostymedesigner: Gjøril Bjercke Sæther

Lysdesign: Stefano Stacchini

Lyddesign: Tormod Friis Pettersen, Kevin Sandman

Scene: Francesco Scavetta, Per-Anders Karlsson

Lystekniker: Gunnva Meinseth

Lydtekniker: Gianluca Mastronardi, Clelia Petrono

Foto: Wee/Francesco Scavetta

Produksjon: Wee

Produsent: Gry Kipperberg

Samproduksjon: Dansens Hus

Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde

I samarbeid med: Vitlycke-Centre for Performing Arts