679 Visninger |  2

Greg Niemczuk – Chopin i ord og toner

Torsdag 24. november kl. 19.00 Falkbergetsalen

Billetter: 300 ,- + avg // Honnør 250 ,- + avg // Barn (under 18) 250 ,- + avg

KJØP BILLETTER HER:

Greg Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia.

I 2010 vant han 1. pris i den prestisjetunge nasjonale Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister.

Greg Niemczuk har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre. Han har spilt konserter i Norge hvert år siden 2010 og er uoffisielt den mest turnerende pianisten her i landet. Dette året gjennomfører han to turnéer i Norge og vil holde 30 konserter her i landet – fra Husnes i sør til Sandnessjøen i nord.

Konserten i Storstuggu har fått tittelen ”Chopin i ord og toner”. Greg Niemczuk vil under konserten gi til beste et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente valsene, masurkaene, nokturnene, etydene og polonesene av Frédéric Chopin. Som polsk Chopin-mester er det alltid en helt spesiell glede for ham å formidle sin landsmanns musikk i utlandet. Kveldens krevende program vil til fulle viser Greg Niemczuks virtuositet og hans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes særegenhet og følelsesmessige dybde.

Greg Niemczuk er ikke bare en eminent pianist, han er også en unik pedagog og kåsør og holder mesterklasser ved kulturskolene i Norge, ved Universitetet i Kristiansand og ved Norges Musikkhøgskole. Han har ledet Chopin-dagene ved Norges Musikkhøgskole og gjestet Grieg-festivalen i Bergen ved to anledninger.

Som alltid når han konserterer, vil han også denne gangen fortelle om den musikken han skal fremføre. Dette gjør en konsert med Greg Niemczuk til en helt spesiell og givende opplevelse.

Konserten varer i 2 timer, inklusive 15 minutters pause.