850 Visninger |  1

Grand Kyiv Ballet: Nøtteknekkeren

Søndag 3. desember kl. 19.00   FalkbergetsalenBillettpris: 580 ,-

KJØP BILLETT HER

Julen er fylt med magiske eventyr, og Nøtteknekkeren er ett av dem. Nå kan du oppleve den verdenskjente balletten på Storstuggu, med dansere fra anerkjente Kyiv Grand Ballet på scenen!

Det opprinnelige eventyret «Der Nussknacker und der Mäusekönig» (Nøtteknekkeren og musekongen) ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr.

Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa.
Siden den tid, har Nøtteknekkeren blitt en av verdens mest kjente balletter og et kjært juleeventyr for mange.

Kort fortalt er handlingen et juleselskap som blir til en reise inn i en ung jentes julenattsdrøm full av skumle, vakre og morsomme scener hvor publikum dras med på en fantasifull eventyrreise sammen med Klara og nøtteknekkerprinsen.

Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden.

Musikken er ferdig innspilt.

Kyiv Grand Ballet er et balletteater som turnerer i Europa, med klassisk ballett på repertoaret. En del av overskuddet fra turneen vil bli brukt på renovering av Ballet Academy i Kyiv.

Gi en juleopplevelse i gave til deg selv, venner, naboer, dine barn eller barnebarn, og julenattens godhet vil bli videreført!

Varighet: 1 time og 30 minutter, uten pause

Passer for barn fra 5 år og oppover.