839 Visninger |  Lik

Gert Nygårdshaug – Den tredje engelen

Torsdag 5.november kl 20.00
Pris: 200,- (ordinær) / 100, – (student/Medlemspris Røros Litteraturlag)
Kjøp ebillett

Det er ei stor glede for Røros Litteraturlag å ønske Gert Nygårdshaug velkommen tilbake til Røros. Torsdag 5. november kl 20.00 møter han Guri Jortveit i samtale om den nyeste boka i krimserien om Kripos-etterforskeren Skarphedin Olsen. Det skjer i Storstuggu på Røros.

Begrenset antall billetter. Vi følger regjeringens gjeldende smittevernregler.
Amneus bokhandel er til stede og selger bøker, og det vil bli mulighet for å få dem signert etter arrangementet.
Baren i peisestua er åpen fra kl 19.30.
«Den tredje engelen» kom høsten 2020. Handlinga utspiller seg i sin helhet på og i Rørosdistriktet. Kripos-etterforsker Skarphedin Olsen har flyttet til Røros og blitt politisjef i byen. Så gjøres det et makabert funn: i ei maurtue et sted mellom Sundet og Galåen stikker det opp ei arm fra et menneske. Kan teamet av politimenn og gode etterforskere klare å stoppe saken fra å utvikle seg til det verre? Vi tas bl.a. med til Hodalen, Dalsbygda, Vertshuset og flere andre steder som er godt kjente for oss. Vi blir med på tyttebærplukking, sykkeltur og gourmetrestaurant. Med andre ord er det velkjente takter fra Nygårdshaug. Alltid like intrikat, alltid like spennende og lærerikt, og alltid like fascinerende.
Gert Nygårdshaug er en av sin generasjons mest særpregede forfattere. Han kombinerer realistiske og fantastiske elementer med utgangspunkt i en sterk interesse for myter, eldre historie og nyere vitenskapelige teorier innenfor bl.a. atomfysikk og astronomi. Bøkene er spekket med esoterisk viten og vitner om inngående kjennskap til fremmede kulturer i fortid og nåtid. De er også preget av et sterkt politisk engasjement, fremfor alt på vegne av den tredje verden. I tillegg har de sterke islett av mystisisme og er åpne overfor spekulative teorier av ulikt slag.
Nygårdshaug debuterte som 20-åring med diktsamlingen «Impulser», og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, krimbøker og eventyr.
Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans blanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.
I krimbøkene møter vi hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen. Det har kommet i alt 13 bøker i serien, Honningkrukken, Jegerdukken, Dødens codex, Det niende prinsipp, Cassandras finger, Kiste nummer fem, Den balsamerte ulven, Liljer fra Jerusalem, Alle orkaners mor, Rødsonen, Pergamentet, Budbringeren og nå sist, Den tredje engelen.