777 Visninger |  Lik

Dobbel Duo: Mjelva/Zethson + Williams/Østvang

Torsdag 10. mai kl 1900 i Gropa
Pris: 300,-
Kjøp eBillett

Olav Luksengård Mjelva – fele/hardingfele
Alexander Zethson – piano
+
Mars Williams – saksofoner
Tollef Østvang – trommer

Folkemusiker Olav Luksengård Mjelva fra Røros og jazzmusiker Tollef Østvang fra Os byr på spennende dobbeltkonsert med hvert sitt prosjekt. Mjelva har med seg den svenske pianisten Alexander Zethson, mens Østvang blir å høre i samspill med den amerikanske saksofonisten Mars Williams.
I sine respektive sjangere folkemusikk og jazz har både Mjelva og Østvang etablert seg som internasjonalt aktive musikere. I 2017 flytta begge hjem igjen til henholdsvis Røros og Os, og bruker fjellregionen som base for sin utøvende virksomhet. I 2018 samler de kreftene for å presentere noen av sine prosjekter på hjemmebane.

Olav Luksengård Mjelva/Alexander Zethson
Olav Luksengård Mjelva – fele/hardingfele
Alexander Zethson – piano

Mjelva/Zethson er en spennende og uvanlig duo bestående av folkemusikeren Olav Luksengård Mjelva fra Røros på fele og hardingfele og impro/jazzpianisten Alexander Zethson fra Karlstad i Sverige.
De to møttes første gang i et samarbeid med den svenske impro-sangerinnen Sofia Jernberg i 2009. Etter hvert ble denne trioen utgangspunktet for et samarbeid med Trondheim Jazzorkester som ble urframført på Vossajazz 2012 der Sofia, Alexander og Lene Grenager har arrangert Olavs tradisjonelle låter fra Røros og Hallingdal for et 11-manns jazzorkester. Verket har etter dette blitt framført blant annet på Riksscenen i Oslo, Umeå Jazzfestival og Stockholm Jazzfestival.
Olav og Alexander fant hverandres musikk og musikalitet svært spennende – to ulike verdener, men med mye å tilføre hverandre. 
I 2013 fant de ut at de ville gjøre dette til et duo-prosjekt. Olav fikk tilbud om å være månedens artist på Riksscenen i Oslo i oktober 2014, og da var dette et naturlig sted å sparke igang samarbeidet med en konsert.
Musikken de møtes i er hovedsakelig tradisjonell felemusikk fra Røros og Hallingdal, i tillegg til nyskrevne låter av Olav. Mjelva og Zethson jobber med å forsterke detaljene som allerede ligger i låtene, og bygger musikken ut fra det, noe som skaper et spennende klangunivers, fremdeles med tradisjonen i bunn.
 Resultatet er at lytterne får oppleve felemusikken, og spesielt hardingfelelåtene på en måte de aldri har hørt det før. 
I hardingfelemusikken er også improvisasjon et viktig element, noe denne duoen tar utgangspunkt i.
www.olavmjelva.no
—–

Mars Williams/Tollef Østvang
Mars Williams – saksofoner
Tollef Østvang – trommer

Trommeslager Tollef Østvang fra Os i Østerdalen har etablert seg som en aktiv stemme på den norske jazzscenen. Med base både i Trondheim og på Os har han etablert seg som en aktiv musiker i både inn- og utland. Han har blant annet mottatt Trondheim Jazzfestivals talentpris, og samarbeidet med musikere som Eirik Hegdal og John Pål Inderberg, men også internasjonale profiler som Joe McPhee.

Mars Williams er en veteran i jazzmiljøet i Chicago. Bortsett fra sine jazzrelaterte prosjekter er han blant annet kjent fra rockebandet Psychedelic Furs som han turnerer regelmessig med. Han har også vært Grammy-nominert med sitt eget band Liquid Soul som på en unik måte blander jazz, hip-hop, funk og fusion.

Våren 2017 startet de to sitt samarbeid, og har spilt konserter i både USA, Østerrike, Danmark, Sverige og Norge. Musikken er fritt improvisert men med en solid referanse til en rekke epoker inne jazzhistorien. Samspillet er lekent, dynamisk, interaktivt og spontant. Masse energi og humor så vel som alvor og dybde, som spenner mellom alt fra rare lyder til vakre melodier og pulserende rytmer.

www.marswilliams.com
www.tollefostvang.com