413 Visninger |  Lik

Dheepan – Bergstaden Filmklubb

Mandag 11. september kl 20.00

Kjøp e-billett her. Gyldig medlemskort vises ved inngangen.

DHEEPAN er en ny film fra regissøren av de kritikerroste dramaene PROFETEN og RUST OG BEIN, og vant i år selveste Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes. Det er lett å forstå juryens begeistring, for kombinasjonen av Jacques Audiards intense, skittenrealistiske regi og Antonythasan Jesuthasans imponerende innsats i hovedrollen gjør dette til en unikt original og dypt medrivende film om å komme til Europa som flyktning.

Utstyrt med en død manns pass ankommer et medlem av den srilankiske geriljagruppen Tamiltigrene Frankrike sammen med en kvinne og en jente han knapt kjenner. For å få oppholdstillatelse utgir de tre seg for å være en familie, og for å overbevise immigrasjonsmyndighetene må de opprettholde løgnen også etter at de har blitt installert i en sosialbolig i en av Paris’ fattige forsteder. Her må de finne sin plass i et sosialt hierarki hvor spillereglene dikteres av kriminelle gjenger, og vår protagonist innser gradvis at hans nye omgivelser ikke er særlig mer rettferdige eller siviliserte enn de han flyktet fra.

Fakta

Norgespremiere06.11.2015
OriginaltittelDheepan
SjangerDrama
ManusJacques AudiardNoe DebreThomas Bidegain
ProdusentPascal Caucheteux
FotoÉponine Momenceau
MusikkNicolas Jaar
NasjonalitetFrankrike
Språkengelsk/fransk/tamil
Lengde1 t. 49 min.
Produksjonsår2015
ProduksjonsselskapUGC (in France)/IFC Films (in U.S.)Why Not Prods.Page 114Canal PlusCine PlusFrance Televisionsla Region Ile-de-FranceCinema 9A Plus Image 5Palatine Etoile 12Indefilms 3La Banque Postale Image 8Cofinova 11Sofitvcine 2Soficinema
DistribusjonTour de Force
Aldersgrense15 år
BegrunnelseFlere realistiske volds- og drapsscener gjør at denne filmen får 15-årsgrense.