875 Visninger |  Lik

Bugge Wesseltoft – It’s Snowing on My Piano

Lørdag 5.desember kl 19.30
Pris: 425,- (inkl. billettavgift)

Kjøp ebillett

Det er en stor glede for ViBe Management å presentere Bugge Wesseltoft med julefavoritten «It´s snowing on my piano” i Storstuggu lørdag 5. desember kl 19.30.

Plata «It’s Snowing on my piano» kom i 1997, og ble i løpet av kort tid en kjær juleklassiker. Glitrende pianospill og velkjente julesanger som Deilig er jorden, Kimer i klokker og Stille nacht vil garantert bringe julestemning til alle som får gleden av å overvære konserten.

Wesseltoft forteller at plata ble til ut fra et ønske om ro og fred i jula. Den skulle være en pause fra stress, gavehysteri og kravet om å være så voldsomt lykkelig hele tida. «Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en soloplate for piano, med julesanger, var jeg sterkt i tvil, men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.»

Pianisten, komponisten og bandlederen Bugge Wesseltoft er kjent for å være aktiv innen ulike retninger i jazz, men har også spilt innen andre sjangre, som rock og pop. Blant andre har han jobba med Dollie De Luxes, Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Knut Reiersrud og Øystein Sunde. Han har vært en sentral person i utviklinga av fusjonen mellom jazz og ulike former for elektronika. Wesseltoft har mottatt tre Spellemannpriser.

I 1997 kom solopianoalbumet “It´s Snowing on my piano”. Her finner vi et utvalg tolkninger av kjente og tradisjonelle julesanger i jazzdrakt, i tillegg til et knippe originalkomposisjoner signert Wesseltoft.