602 Visninger |  Lik

Bokbad: «I Svartvika sto døran bestandig oppe»

Fredag 31. august kl 19.00 i Gropa
Gratis

Litteraturfest Røros byr i år på bokbad av boka «I Svartvika sto døran bestandig åpen.» Forfatter Astrid Marie Sæther presenterer boka som er gitt ut av Fjellheimen Forlag.

Gården Svartvika i Femundsmarka gjemmer på sin historie. Fargerike personligheter har gjennom tiden satt sine spor, både i kraft av sine ferdigheter og som medmennesker. I boka «I Svartvika sto døran bestandig åpen» skildrer Astrid M. Sæther livet på og rundt gården, i tidsperioden fra 1700 – tallet og fram til i dag. Hovedvekt legges på årene mellom 1920 – 1950.

Historiene fra Femundsmarka er dokumentert gjennom samtaler med Bjarne Fridar Solli, Gudrun Feragen, John Larsen Sundt og Arne Jan Sundt.
Selv om livet i skogen og ødemarka til tider skildres tøft, er dette også en beretning om samhold, verdier og evnen til alltid å finne lysglimt, selv i tider der det butter i mot. Gjennom Svartvikfolkets øyne finner vi kanskje tilbake til de enkleste – men likevel mest dyrebare – verdiene som ofte går tapt i et moderne og digitalisert samfunn: Respekten og den gode fellesskapsfølelsen, evnen til å sette pris på det enkle, å leve her og nå.