238 Visninger |  Lik

Birds of Passage – Bergstaden Filmklubb

Mandag 28. oktober klokken 2000
Pris: 90 (medlem) | Sesongkort kr 120 selges i billettluka | Enkeltmedlemskap kr 40 selges i billettluka (gjelder en film)
Kjøp eBillett(Huske at du må ha gyldigmedlemskort)

Et slående narko-epos du aldri har sett maken til

Colombia 1968: Lenge før Pablo Escobar er et navn på alles lepper, legger en familie fra Wayuu-folket grunnstenen for narkotikahandelen som landet skal bli kjent for.

Når den unge, nygifte Rapayet selger litt marihuana til noen amerikanere fra Fredskorpset blir denne handelen starten på en stor business. Snart er Rapayets familie regionens rikeste og mektigste. Men rikdommen kommer med en høy pris. Stammens overhode, den mektige Ursula, frykter at de ignorerer forfedrenes formaninger og en brutal krig om makt og penger bryter ut. Krigen setter ikke bare livene til familien på spill, men også hele deres kultur og tradisjoner.

PRESSEN OM FILMEN:

“Et uforglemmelig epos … BIRDS OF PASSAGE er et mesterlig korrektiv til NARCOS” – Aftenposten

“En av årets sterkeste filmer” – Cinema

«Storslått» – VG

“En mesterlig film” – NRK Filmpolitiet

“Slående vakker” – Fædrelandsvennen

“Du har aldri sett en gangsterfilm som dette før … Fascinerer, forundrer og holder oss bergtatt hele veien” – Dagsavisen

“BIRDS OF PASSAGE forteller en klassisk mafiatragedie med forfriskende uvante fortellergrep” – Stavanger Aftenblad

«Storslagent vakker og rik på perspektiv» – Dag og Tid

«Et narko-epos du aldri har sett maken til… En visuelt slående og ofte overraskende sann historie om framveksten av Colombias narkohandel før Pablo Escobar» – Variety

«Cristina Gallego og Ciro Guerras colombianske krim-epos er som en GUDFAREN med urfolk» – The Hollywood Reporter

«Medrivende … blander elementer av gresk tragedie med stilen til Scorsese og Coppola» – The London Economic

OM FILMEN:

BIRDS OF PASSAGE forteller med mektige bilder en episk fortelling, hvor mytene til Wayuu-folket veves sammen med narkohandelens brutale virkelighet. Fortellingen er inspirert av virkelige hendelser og er en del av Colombias historie som ikke har blitt fortalt på film tidligere. Det er en film om familie, lojalitet, ære og grådighet.

Filmen er regissert av Cristina Gallego og Ciro Guerra som ble Oscar-nominerte for sin forrige film, EMBRACE OF THE SERPENT.

Wayuu-folket er den største urbefolkningen i Colombia og holder til nord i landet, i Guajira-ørkenen, hvor filmen også ble spilt inn. Kvinnene spiller en viktig rolle i stammene og folket har mange tradisjoner og ritualer, som blant annet har inspirert Gabriel García Márquez’ bøker.

REGISSØRENE OM FILMEN:

“Den såkalte «Bonanza Marimbera» markerte den første «storhetstiden» for narkotikahandelen i Colombia på 1970-tallet og tidlig 1980-tall. Dette var begynnelsen på alt – den første indikasjonen på hva landet ville gjennomgå de neste tiårene. Et samfunn som skulle gi opp all sin uskyld til ulovligheter og bli tvunget til å betale for det i blod.

Det er også en fortelling som ikke har blitt fortalt tidligere.

BIRDS OF PASSAGE er historien om et tradisjonelt urfolk, Wayúuene i Guajira-regionen i Colombia, og hvordan disse forsøkte å takle modernitetens voldelige inntog. Dette er historien om den store endringen av Colombia, et land som gikk fra å være et bondesamfunn til å bli et urbant og kaotisk samfunn på veldig kort tid. Endringen foregikk på en brå og dramatisk måte, og de fleste konfliktene som landet sliter med i dag stammer fra dette.

Men framfor alt er dette en historie om en familie, innlemmet i en matriarkalsk tradisjon, hvor mødrene er lederne og guidet av drømmer og ånder. Det er en historien om kjærlighet og ære. Om bevæpnede, svake og impulsive menn. Om visjonære, sterke kvinner. I et land fullt av fargerike, mytiske vesener.

Vi håper at denne fortellingen gir deg innblikk i en verden som er ulikt noe du har sett før.” – Cristina Gallego og Ciro Guerra

Mer Film er norsk samprodusent av filmen med støtte fra Riddu Riddu-festivalen og Internasjonalt Samisk filminstitutt.

Fakta

Norgespremiere 22.02.2019
Sjanger Drama
Manus María Camila AriasJacques Toulemonde
Produsent Cristina GallegoKatrin Pors
Foto David Gallego
Musikk Leonardo Heiblum
Nasjonalitet Colombia
Originalspråk Spansk
Lengde 2 t. 5 min.
Produksjonsår 2018
Produksjonsselskap Ciudad LunarBlond Indian Films
Distribusjon Mer Filmdistribusjon
Aldersgrense 15 år
Begrunnelse Skildringer av drap og blodige drapsofre gjør at denne filmen får 15-årsgrense.