416 Visninger |  Lik

Bergstaden filmklubb – Ildfjell (Island 2011)

Mandag 3. desember klokken 2000
Pris: 90 (medlem) | Sesongkort  kr 120 selges i billettluka | Enkeltmedlemskap  kr 40 selges i billettluka (gjelder en film)
Kjøp eBillett

Om filmen

En islandsk kjærlighetshistorie

Vi tas med på en vakker, rørende og vemodig siste akt i en kjærlighetshistorie mellom to helt vanlige mennesker. Hannes og kona Anna måtte forlate Vestmannaøyene på Island etter vulkanutbruddet i 1973. Han fikk seg raskt jobb som vaktmester i Reykjavik og alle planer om å vende tilbake smuldret bort. Nå, 37 år senere, går Hannes av med pensjon. Han kommer fra en tid da mannen var herre i sitt hus og hengivenhet noe som hørte kvinner og julaften til. Han er humørsyk, har et ikke-eksisterende forhold til sine barn og konen har etablert sin egen tilværelse på dagtid. Fremtiden fortoner seg som et stort, sort hull. En nær døden-opplevelse får Hannes til å se sitt liv og sin kone i et nytt lys. Men så blir Anna rammet av slag. Sigur Rós-keyboardist Kjartan Sveinssons musikk gir nydelig stemning til Rúnar Rúnarssons nostalgiske og innsiktsfulle drama om alderdom og hva som gjør livet verdt leve.
ILDFJELL er spillefilmdebuten til Rúnar Rúnarsson. Islendingen regnes som en av nordisk films største talenter. Hans første kortfilm THE LAST FARM (2005) ble nominert til Oscar. Hans to neste kortfilmer SMÁFUGLAR (2008) og ANNA (2009) hadde begge premiere i hovedkonkurransen i Cannes. ILDFJELL hadde sin internasjonale premiere på Cannes filmfestival i fjor. Som hans kortfilmer har den blitt vist og vunnet priser på en rekke filmfestivaler verden over.

Fakta

Norgespremiere 16.03.2012
Originaltittel Eldfjall
Sjanger Drama
Manus Rúnar Rúnarsson
Produsent Egil DennerlineThór SigurjónssonThomas GammeltoftSkúli Malmquist
Foto Sophia Olsson
Musikk Kjartan Sveinsson
Nasjonalitet Island
Lengde 1 t. 44 min.
Produksjonsår 2011
Produksjonsselskap Zik Zak FilmworksFine & Mellow
Distribusjon Arthaus
Aldersgrense 11 år
Egnethet Voksen
Begrunnelse Filmen skildrer en tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 11-årsgrense.
https://www.filmweb.no/film/article910609.ece