102 Visninger |  Lik

Bergstaden Filmklubb – Hendelsen

Mandag 18.september kl. 20.00  Kinosalen

Pris 90 kr (medlem) // Sesongkort 120 kr selges i billettluka // Enkeltmedlemskap 40 kr selges i billettluka (gjelder én film)

Kjøp eBillett (Husk at du må ha gyldig medlemskort)

HENDELSEN er en sterk og kompromissløs adaptasjon av en av Frankrikes viktigste samtidsforfattere, Annie Ernaux’ tilbakeblikk på egne opplevelser med abort, da det fremdeles var forbudt i Frankrike på 1960-tallet.

Anne Duchesne (Anamaria Vartolomei) er en smart, ung student, som oppdager at hun er gravid. Brått ser livet hennes ut til å ta en helt annen vending enn hun hadde håpet og forventet. De dømmende blikkene lar ikke vente på seg, verken fra mannlige leger eller nære venninner, når Anne undersøker mulighetene for å ta abort. Hun risikerer fengselsstraff, og i ytterste konsekvens livet, ved å gjøre det.

I hovedrollen befester Vartolomei seg som et enormt skuespillertalent, ikke bare i kraft av sine uttrykksfulle øyne, men med et fysisk spill som gjør filmen til en intens opplevelse å sitte gjennom. Flere scener gir lyst til å snu seg vekk. Disse er ikke med kun som sjokkeffekt, men for å vise den brutale virkeligheten, og lar seeren kjenne det kvinneundertrykkende systemet på kroppen. Enda sterkere gjøres regissør Audrey Diwans adaptasjon av historiens tragiske aktualitet. Den er en viktig påminner om at kampen for å bestemme over egen kropp fortsatt ikke er over for alle kvinner.

REGISSØR
Audrey Diwan (f. 1980) er en fransk regissør og manusforfatter. Hun regisserte sin første film, Losing It, i 2019, og har skrevet manus til flere av ektemann Cédric Jimenez’ filmer. HENDELSEN ble valgt ut til konkurranseprogrammet ved Venezia Internasjonale Film Festival hvor den vant hovedprisen Gulløven.

«HENDELSEN er en sterk og aktuell film, der regissør Audrey Diwan bringer oss så tett på hovedpersonen at vi nærmest _blir henne_.»

– Montages

«En seriøs, gripende og ærefull film»
– The Guardian

«Strålende filmskaping»
– Deadline

«En viktig film til rett tid»
– Screen Daily

«Vartolomei bærer en krevende hovedrolle»
– Variety

«Det er vanskelig å forestille seg en mer nødvendig film på dette tidspunktet»
– Little White Lies