517 Visninger |  Lik

Bergstaden Filmklubb: De ufrivillige

Mandag 17. april kl. 20.00  Kinosalen

Pris 90 kr (medlem) // Sesongkort 120 kr selges i billettluka // Enkeltmedlemskap 40 kr selges i billettluka (gjelder én film)

Kjøp eBillett (Husk at du må ha gyldig medlemskort)

Tilværelsens uutholdelige kompleksitet. En bitter bussjåfør nekter å kjøre videre før passasjeren som har ødelagt en gardinstang på bussens toalett innrømmer sin skyld. Et fyrverkeri sprenger i ansiktet på en mann under et stort familieselskap, men han velger å fortsette festen som om ingenting har hendt. To tenåringsjenter drikker seg fulle og legger ut bilder av seg selv på nettet. En kameratgjengs gjenforening på hyttetur blir ubehagelig når en av gutta går over streken. På en barneskole gjennomfører en ung lærerinne et eksperiment om gruppepress med sin klasse, men havner selv i et dilemma hvor hun må gjøre et valg om å stå alene eller følge alle andre.

De ufrivillige vever sammen disse separate fortellingene. Filmen er fantastisk morsom, men har en sårhet som gjør at latteren ofte setter seg fast i halsen. Den viser situasjoner mennesker ufrivillig havner i, nådeløst observert med en sans for humor som minner om The Office, Roy Andersson og Todd Solondz’ Happiness.

De ufrivillige er den morsomste, vondeste og mest originale filmen du vil se på lenge.

«En svensk genistrek som forteller fem historier ut av en serie skarpt observerte, intenst smertefulle og svært komiske situasjoner. De ufivillige er en suggererende, opprivende og befriende filmopplevelse som blir med deg, samtidig som du kommer til å ville se den igjen» Aleksander Huser, Nettavisen – Terningkast 6

Premiere: 30.01.2009
Skuespillere: Villmar Björkman, Maria Lundqvist, Henrik Vikman, Linnea Cart-Lamy, Sara Eriksson, Cecilia Milocco, Leif Edlund Johansson 
Sjanger: Drama
Regi:  Ruben Östlund
Nasjonalitet: Sverige
Aldersgrense med begrunnelse: 11 år
Uforløst overgrepsproblematikk som antas virke forstyrrende på unge gjør at denne filmen får 11 år.
Språk: Svensk
Produksjonsår: 2008
Distributør: Arthaus