414 Visninger |  Lik

I am not your negro – Bergstaden Filmklubb

Mandag 9. oktoberkl 20.00

Kjøp e-billett her. Gyldig medlemskort vises ved inngangen.

https://www.filmweb.no/trailere/article1318861.ece

Den anerkjente amerikanske forfatteren James Baldwin begynte arbeidet med boken «Remember This House» i juni 1979. Dette skulle bli en revolusjonær og dypt personlig tekst, med utgangspunkt i Baldwins erindringer av sine venner, borgerrettighetsforkjemperne Malcolm X, Medgar Evers og Martin Luther King. Da Baldwin døde i 1987, hadde han imidlertid kun skrevet 30 sider.

Regissør Raoul Peck har omformet denne hittil upubliserte teksten til en hardtslående kollasj av arkivfotografier, film- og nyhetsklipp. Baldwins ufullstendige manus inneholder sylskarpe betraktninger rundt de smertefulle opplevelsene knyttet til å være en svart amerikaner, og bidrar til å omskrive den amerikanske historien.

Pecks film trekker linjer fra boikottene og kampen mot rasesegregering på 1950- og 60-tallet, til de problematiske fremstillingene av svarte amerikanere i mainstream-kulturen, og demonstrasjonene mot politivold, som finner sted den dag i dag, med utgangspunkt i Baldwins personlige erfaringer og hans komplekse forhold til Black Power-bevegelsen.

I Am Not Your Negro er et kraftfullt og oppsiktsvekkende essay over afroamerikaneres virkelighet, og tematikken er stadig brennende aktuell.

Samuel L. Jacksons fortellerstemme løfter på nydelig vis frem Baldwins poetiske, meditative språk.

Aldersgrense 12 år :

Denne dokumentarfilmen inneholder enkelte autentiske scener med politivold og stillbilder som kan virke forstyrrende på barn under 12 år. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Filmen har fått strålende kritikker, og er blitt kalt årets viktigste film.