2469 Visninger |  Lik

Albert & Anna – Riksteatret

Onsdag 4. oktober| kl 1900 | Falkbergetsalen
Pris: 405,- (ord) | Student, Honnør og samarbeidsp: 325,- | Coopavtale: 305,-
Kjøp eBillett
Kjærlighet gjennom livets årstider.

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

«Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake.»

På scenen
Kari Simonsen, Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

Team
Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe. Lysdesign: Gyril Høgberg. Koreograf: Sigrid Edvardsson.

Forestillingslengde: 1 time og 30 min (ingen pause)
Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.


Hvordan ta vare på kjærligheten livet ut?
Bjørk Matheasdatter, forfatter bak boken «Å elske og bli elsket», blir med Riksteatret på turné med forestillingen «Albert & Anna». Hun holder et gratis minikurs i foajeen 45 minutter før forestilling.Ettersnakk med skuespillere og manusforfattere
Etter forestillingen blir det mulig for publikum å bli med på en samtale mellom Kari Simonsen, Kristoffer Sagmo Aalberg og manusforfatter Frode Grytten