1507 Visninger |  1

Åarjede – fra sør

Søndag 16. september kl 1900 i Falkbergetsalen
Pris: 300,- (ord) / 100,- (barn/ungdom)
Kjøp eBillett

Årajede- fra sør
Nytt, vilt, vart, vakkert og gammelt som fjell. Spennet er stort når Marja Mortensson Trio, Frode Fjellheim, og Quintus møtes til ei musikkstund som rommer utsyn og innsikt.
På sin første turné i nye Trøndelag har fylkesmusikerne i Quintus fått med seg folkene og musikken de liker best. Dermed er det klart for ei konsertstund som ikke slipper deg før musikken toner ut.

Marja Mortensson er noe så sjeldent som en kvinnelig, sørsamisk joiker. Bare 23 år gammel har hun rukket å gi ut to album. Med seg i trioen har hun ingen ringere enn Daniel Herskedal og Jakob Janssøn.
Musikeren, formidleren og professoren Frode Fjellheim har i mer enn en mannsalder åpnet veien inn til den sørsamiske kulturen for folk.
Quintus er bandet der fylkesmusikerne har utviklet en egen joikekvalitet i spillet. Sammen byr de på tettvevd inspirasjon i et landskap som varmer.

«Åarjede- fra sør» ensemblet består av:

Marja Mortensson Trio
Marja Mortensson – vokal, Daniel Herskedal – tuba, Jakob Janssøn – trommer/perkusjon
Frode Fjellheim¬ – vokal/tangenter

Quintus
Morten Schrøder/Hildegunn Øiseth – trompet, Sturla Hauge Nilsen – trompet, Anders Bast – saksofon, Elisabeth Fossan – trombone, Steffen Granly – tuba, Lasse Leo Ehn – trommer/perkusjon.

Turnéplan:
Torsdag 13.september Stjørdal
Fredag 14. september Snåsa
Lørdag 15. september Namsos
Søndag 16. september Røros
Mandag 17. september Bjugn