752 Visninger |  Lik

Litteraturfest Røros: Hilsen Ruth – Møt forfatter Ingrid Tørresvold

Lørdag 29. august kl 16.00.
Pris: 200,- (ordinær) + billettavgift.

Kjøp eBillett

Ingrid Tørresvold debuterte som forfatter våren 2020, og «Hilsen Ruth» har fått en strålende mottakelse. Under Litteraturfest Røros møter Tørresvold forfatterkollega Sigmund Løvåsen til samtale om boka, om livet som forfatter og veien videre.
«Hilsen Ruth» handler om et menneske utenom det vanlige, og om hva vi søker mot når krisen er et faktum.
Bak disken i en liten café står 39 år gamle Ruth og svetter. I varmen går salget av kaffe trått. Det er hetebølge, og vannet i kranene stenges av. Myndighetene erklærer unntakstilstand. Og utenfor byen sprer skogbrannene seg.
Som de fleste andre, reiser sjefen til Ruth og søsteren hennes nordover. Der er forholdene mer levelige. Men Ruth kan ikke reise, ikke nå. Kollegaen Sofie har vendt seg til henne for råd midt i en personlig krise. For en gangs skyld er det noen som trenger Ruth, ikke omvendt.
Tilbakemeldingene på boka har vært mange. Dagbladet sier at «Hilsen Ruth» er «Skremmende aktuell», og det blir også nevnt at Tørresvold «gir ensomheten et ansikt» gjennom sin kritikerroste debutroman.
ngrid Tørresvold er fra Trondheim, og har aner på Røros. Hun har tidligere studert ved forfatterstudiet i Bø. «Hilsen Ruth» er hennes første bok. Til daglig jobber hun som toginformatør.
Sigmund Løvåsen er fra Trysil og er bosatt i Svartskog i Oppegård kommune. Han studerte ved forfatterstudiet i Bø og Litterär Gestaltning i Göteborg. Fra 2012-2017 var han leder i Den norske forfatterforening.
Foto:  Anna-Julia Granberg Blunderbuss