2651 Visninger |  Lik

John Pål Inderberg trio

Fredag 13. oktober | Kl 1900 | Gropa – unummerert sitte
Pris: 350,-
Kjøp eBillett

John Pål Inderberg med Håkon Mjåset Johansen, Trygve Waldemar Fiske og NY PLATE i sekken!

John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen har Inderberg rendyrket en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på måter vi ikke har hørt før. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag. Den norske folkemusikken får også en sentral plass i denne trioen og de skriver musikk med inspirasjon fra begge sider av Atlanteren  John Pål Inderberg Trio oser av spilleglede og formidler akustisk samspill på høyeste nivå.

Håkon Mjåset Johansen, f. 1975, er medvirkende på over 70 innspillinger og er en sentral musikalsk kraft i prosjekter som Come Shine, Motif, Urban Connection og IPA. Han har turnert med Chick Corea, Jan Garbarek og Michael Brecker, for å nevne noen , og han har vært en sentral musiker i norsk jazz siden tidlig 2000. Med kreative solistiske krumspring forankret i et særdeles swingende beat har Håkon fasinert og gledet publikum fra Svalbard i nord til Cape Town i sør.

Trygve Waldemar Fiske, Frei, f.1987, har markert seg som en av sin generasjons dyktigste bassister og turnerer jevnlig med Hanna Paulsberg Concept, Waldemar 4, Ine Hoem og John Pål Inderberg Trio. I 2014 mottok han Shellstipendet av Molde Internasjonale Jazzfestival og dannet bandet Waldemar 4 som høstet strålende kritikker i norsk presse høsten 2015.